Met de Franse Slag 20 mei

--- Geniet ---

      

 

Voor iedereen die van wandelen , (oorlog)geschiedenis en Frankrijk houdt!

In de meidagen van 1940 (15 en 16 mei) heeft bij het Kanaal door Zuid Beveland en in Kapelle een korte maar hevige strijd gewoed tussen het Franse en Duitse leger.  Honderden doden en gewonden vielen aan Franse zijde te betreuren. De doden werden begraven op de begraafplaats van Kapelle.

De herdenking van deze "Franse Slag" en de slachtoffers wordt al sinds 1950 jaarlijks georganiseerd door de gemeente Kapelle, in overleg met de Franse ambassade en het Comité du Souvenir Français 

In de dagen voorafgaand aan de herdenking worden in het kader van Toujours Kapelle veel activiteiten georganiseerd, die in het teken staan van onze Franse geschiedenis en onze verbondenheid met Frankrijk.

Het volledige programma is te vinden op: www.toujourskapelle.nl

Onder andere wordt op zaterdag 20 mei de "Franse Slag Mars" georganiseerd. Een wandeltocht met start en finish in Kapelle, met 5 afstanden tussen 7 t/m 40 km. De wandelingen gaan over-  en langs die plaatsen in de omgeving waar in mei 1940 strijd is geleverd. In 2017 gaat de wandeling ook langs ons hotel.

Alle informatie is te vinden op: www.franseslagkapelle.nl

Bij het eindpunt van de wandelingen biedt Oorlogsmuseum Vitality veel informatie over de geschiedenis. 

Informatie op: www. oorlogsmuseum Vitality.nl

 

In samenwerking met Hotel Wemeldinge, oorlogsmuseum Vitality en organisatie van de Franse Slag Mars bieden we u graag rondom deze ‘Franse Slag Mars’ een mooi arrangement aan.

Inbegrepen: 

Verblijf van 19 mei- 21 mei

 

·         Aankomst met koffie en Franse Nougat

·         2 dagen logies (op basis van 2 persoonskamer0

·         2x ontbijt (continental met  koffie, jus d’orange, croissants en confiture). Tijden aangepast aan de starttijden van de Mars.

·         2x diner met franse slag

 

Prijs 139 p.p.

·         Er kan optioneel gekozen worden voor een picknick –lunch op 21 en/of 22 mei (tegen meerprijs van 10 euro p.d.)

·         Op vrijdag en zaterdagavond zal de bar van het hotel veranderen in ‘Cafe Rene’ met Franse chansons en heerlijke wijnen en kazen uit Frankrijk