Wemeldinge

Het schilderachtige dorp Wemeldinge is gelegen aan het Nationaal Park Oosterschelde en het kanaal door Zuid-Beveland. De met leilinden beplante Dorpsstraat is aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Wemeldinge is het oudste dorp van Zuid-Beveland. Het nostalgische peilhuisje en de sluisbruggen herinneren nog aan de tijd dat Wemeldinge een bloeiend centrum voor de binnenscheepvaart was. Er zijn leuke winkels en prima horecavoorzieningen in het dorp en aan de havens.

Op Evenementen Activiteiten vindt u de evenementenkalender met actuele evenementen en activiteiten

Nationaal Park De Oosterschelde is een plek om te ontspannen en te genieten van de rust en natuur. Genieten van de wind en zee op het strand, op een boot op het water of op de dijk. Het water van de Oosterschelde biedt een van de mooiste duikplekken van Noord Europa.

Verder staat de ligging van Wemeldinge garant voor de vangst van verse Zeeuwse Zilte Zaligheden, die ook in ons hotel natuurlijk een specialiteit zijn.

Vanuit het hotel kunt u meegaan met een ‘oesterexcursie’ of excursie Zilte Zaligheden. Hierbij komt u meer te weten over de oesters en ander eetbare planten en dieren in de Oosterschelde en over de mooie natuur. U proeft het lekkers rechtstreeks uit het water onder genot van een glas Prosecco aan de waterkant. Genieten!

Van onze kok komt u meer te weten over het koken met zeewier tijdens de kookworkshops.

Zeilen, varen, paardrijden, fietsen, wandelen en nog veel meer, in Wemeldinge.